UEFA Nations League - seizoen 2024

De Nations League is een tweejaarlijks Europees voetbaltoornooi tussen landen die lid zijn van de UEFA. Het toernooi werd voor het eerst georganiseerd in 2018.

Edities
Er zijn reeds 2 edities geweest. De eerste editie van 2018 met als gastland Portugal werd ook gewonnen door het nationaal elftal van Portugal. Portugal won met 1-0 van Nederland. De Rode Duivels speelden hun laatste wedstrijd op het toernooi tegen Zwitserland, die ze met 5-2 verloren. Ze raakten niet verder dan de groepsfase van de final 16.

De tweede editie werd in 2020 werd gehost door Italië en werd gewonnen door Frankrijk. Frankrijk won met 2-1 tegen Spanje. België haalde in de editie 2020/2021 de troostfinale maar verloor deze met 2-1 tegen gastland Italië.

Seizoen 2022/2023
Het huidige seizoen gaat van start op woensdag 1 juni 2022 om 18u00 Belgische tijd. De eerste wedstrijd wordt gespeeld tussen de nationale elftallen van Polen en Wales. Eerst speelden de Polen en de Welshmen op 3 juni maar door een conflict met een kwalificatiewedstrijd voor het WK in Qatar. Deze kwalificatiewedstrijd gaat door op 5 juni.

Voor de Rode Duivels begint het Nations League toernooi op vrijdag 3 juni. Ze zullen het opnemen tegen Nederland. De Derby der Lage Landen!

Wanneer is de finale van de Nations League?
De finale van het derde seizoen van de Nations League zal in 2023 gespeeld worden. Tijdens de finalewedstrijden van woesndag 14 juni tot zodnag 18 juni 2023 zullen de 4 winnaars van de Nations League A beslissen over wie de 3de titel van de UNL mee naar huis mogen nemen.

Wat gebeurd er als je de Nations League wint?
De winnaar van de UEFA Nations Leeague krijgt bovenop de beker natuurlijk ook een mooie pot prijzengeld.

Hoeveel geld wint de winnaar van de Nations league?
Het winnende elftal kan tot meer dan 10 miljoen euro verzamelen. Dit  gaat van startpremies (2,25 miljoen euro), bonussen voor groepswinst (2,25 miljoen euro) tot het prijzengeld om de finale te winnen (6 miljoen euro). Een totaal van 10,5 miljoen euro voor het land dat de beker in de lucht mag steken.

Wie is de huidige titelhouder?
Frankrijk is de huidige titelhouder van de Nations League. Het Frans elftal kon met 2-1 winnen van Spanje. De wedstrijd werd gespeeld in gastland Italië, in het Milanese stadion Stadio Giuseppe Meazza.

Waar en op welke zende kan je in België naar de Nations League wedstrijden van de Rode Duivels kijken?
De wedstrijden van de Rode Duivels worden uitgezonden door de zenders RTL en VTM. Meestal kan je de wedstrijden op de zender VTM of op VTM 2 bekijken.

Waar kan je alle wedstrijden van de Nations League kijken?
Wil je echt alle wedstrijden van de Nations League kijken dan kan je een account maken bij Eleven Sports. Zij zenden de wedstrijden uit via livestreams op hun website.

Nations League via Discord volgen
Via onze voetbalbot kan je instellen dat de bot alle goals van de Nations League post in je Discord-kanaal. De bot meldt wanneer de wedstrijd start, wanneer het rust is, of de wedstrijd verlengd wordt, penalty's bezig zijn en de wedstrijd afgelopen is.

Kalender wedstrijden

Nieuws UEFA Nations League

Seizoenen

Kies een seizoen

Meer info

Discord

/live name:uefa-nations-league
Volg Voetbaluitslagen.be op Facebook