Gibraltar Gibraltar
-

Wiki

Het nationale elftal van Gibraltar. De nationale ploeg werd opgericht in 1895 en bestaat daarmee 128 jaar. Gibraltar speelt voornamelijk in haar thuisstadion Victoria Stadium in Gibraltar. We houden de voetbaluitslagen van dit voetbalelftal al bij sinds 2016-09-06.

Kalender wedstrijden

De 6 eerstkomende matchen van Gibraltar. Om het volledige wedstrijdprogramma voor Gibraltar te zien klik je op de groene knop onder dit overzicht.

Uitslagen

Meer over Gibraltar

Gibraltar is een Brits overzees gebied dat een bevolkingsaantal heeft dat te vergelijken is met een kleine stad. Toch is Gibraltar sinds mei 2013 een volwaardig UEFA-lid. Door lid te worden van de UEFA is Gibraltar ook lid kunnen worden van de FIFA op 13 mei 2016. Ze werden lidnummer 211 en kregen de FIFA-code GBR. Hier was wel wat gedoe mee gemoeid. Later meer hierover.

Oprichting

De eerste wedstrijd die de nationale ploeg van Gibraltar speelde was die in april 1923. Toen speelden de Gibraltarezen twee vriendschappelijke wedstrijden tegen Sevilla die ze beiden verloren. In 1949 speelden ze gelijk tegen Real Madrid. Gibraltar ligt onderaan rechts in Spanje, daarom de eerste "internationale" stappen via Spaanse voetbalclubs. 

Volg Voetbaluitslagen.be op Facebook