Kroatië Kroatië
-

Wiki

Het Kroatisch nationaal voetbalelftal speelt de internationale wedstrijden voor Kroatië. Het elftal speelt zoals die vandaag bekend is sinds 1991, net voor de onafhankelijkheid van Joegoslavië speelden ze hun eerste wedstrijd als Kroatisch team tegen de Faeröer.

Bijnaam

De bijnaam van het Kroatisch elftal is de Vatreni. Vatreni is het Kroatisch woord voor de vuringen. Verwijzend naar de spirit van de Kroaten. Ze staan ook bekend onder de naam de "geblokten", in het Kroatisch "Kockasti". Geblokten, vewijzend naar de wit-rode blokken op hun voetbaltruitje.

WK Qatar

Kroatië heeft zich voor het WK voetbal in Qatar gekwalificeerd door in de WK kwalificatiewedstrijden voor Europa door als eerste in groep H te eindigen.

De Kroaten zullen het in de eindronden van het WK opnemen tegen de Rode Duivels. Daar nemen ze het verder in groep F op tegen Marokko en Canada. De wedstrijd Kroatië - België zal op 1 december gespeeld worden.

Hoe goed is Kroatië?

Kroatië is een zeer goed voetbalteam. De Belgen zullen er hun werk mee hebben. Bij hun laatste ontmoeting (vriendschappelijk) kon België met 1-0 winnen. Doelmaker was Reomelu Lukaku. Ook de wedstrijd ervoor wonnen de Rode Duivels tijdens de WK kwalificatie van 2014. Maar alle wedstrijden ervoor waren meestal een tos. Spanning verzekerd dus.

Kalender wedstrijden

De 6 eerstkomende matchen van Kroatië. Om het volledige wedstrijdprogramma voor Kroatië te zien klik je op de groene knop onder dit overzicht.

Uitslagen

Meer over Kroatië

Wie is de beste voetballer van Kroatie?
De Kroatische sportkrant Sportske Novosti heeft Luka Modrić uitgeroepen tot beste voetballer van Kroatië ooit. De stemming gebeurde deels door een team van experten en deels door stemmen van de lezers van de dagelijkse sportkrant Sportske Novosti. Zowel de experten als de lezers plaatsten Modrić op nummer 1.

Vermoedelijk zal Modrić ook op het WK in Qatar spelen. Hoewel dat nog niet officieel bekend gemaakt is.

Volg Voetbaluitslagen.be op Facebook