KV Mechelen KV Mechelen
-

Wiki

KV Mechelen, voluit Yellow Red Koninklijke Voetbalclub Mechelen, is een Belgische voetbalclub gevestigd in de Belgische stad Mechelen. De oprichting dateert uit 1904. De club, met stamnummer 25, is aangesloten bij de KBVB en is tot nu toe vier keer kampioen van België geweest.

Kalender wedstrijden

De 6 eerstkomende matchen van KV Mechelen. Om het volledige wedstrijdprogramma voor KV Mechelen te zien klik je op de groene knop onder dit overzicht.

Uitslagen

Meer over KV Mechelen

Prestaties KV Mechelen

De hoogtijdagen van KV Mechelen waren in de late jaren 80 onder leiding van John Cordier en Aad de Mos. Het succes begon met de winst van de Beker van Belgiëin het seizoen 1986/87. Dit werd gevolgd door de overwinning in de Europacup II 1987/88 met een 1-0 zege op titelverdediger Ajax in Straatsburg, dankzij een legendarisch doelpunt van Piet den Boer. Enkele maanden later pakte KV Mechelen ook de Europese Supercup in twee wedstrijden tegen PSV. KV Mechelen is de laatste Belgische club die een Europese beker won.

KV Mechelen problemen en terugkeer

Na ernstige financiële problemen ging de club in 2002 in vrijwillige vereffening. Dankzij een grootschalige financiële reddingsoperatie van supporters en enkele KV-coryfeeën werd het stamnummer (met bijbehorend palmares) in 2003 gered. De club overleefde, maar degradeerde naar de derde klasse. Sindsdien heet de club officieel Yellow Red Koninklijke Voetbalclub Mechelen. In 2007 promoveerde KV Mechelen opnieuw naar het hoogste niveau. In 2018 degradeerde de club naar eerste klasse B. Het daaropvolgende seizoen, op 1 mei 2019, werd Mechelen kampioen en won het voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de Beker van België. Hiermee werd KV Mechelen de tweede voetbalploeg in België uit de tweede klasse die de Beker van België wist te winnen.

Supporters van KV Mechelen

De supporters van KV Mechelen worden kakkers genoemd. Dit komt eigenlijk van de vorige bijnaam van KV Mechelen, schrikketisten. Vroeger was het ongebruikelijk om een verdediger te laten staan, Mechelen deed dit als een van de eerste clubs in België. De naam schrikketisten is geleidelijk over gegaan naar kakkers. De supporters zijn het dan als geuzenaam beginnen gebruiken.

We weten dat enkele van de supporters voor en/of na de wedstrijd regelmatig een broodje gaan eten in deze broodjeszaak in Mechelen.

Nieuws over voetbalclub KV Mechelen

Stand KV Mechelen

First Division A: Relegation Round
Team Pnt
Sporting Charleroi Sporting Charleroi 36
RWDM RWDM 30
KAS Eupen KAS Eupen 25
KV Kortrijk KV Kortrijk 25
First Division A: Conference League Play-off Group
Team Pnt
KAA Gent KAA Gent 36
KV Mechelen KV Mechelen 30
STVV Sint-Truiden STVV Sint-Truiden 27
OH Leuven OH Leuven 23
Standard Luik Standard Luik 21
KVC Westerlo KVC Westerlo 17

Factsheet

Spelers KV Mechelen

Volg Voetbaluitslagen.be op Facebook