STVV Sint-Truiden STVV Sint-Truiden
-

Wiki

STVV Sint-Truiden is een voetbalclub uit België. De club werd opgericht in 1924 en bestaat daarmee 100 jaar. STVV Sint-Truiden speelt voornamelijk in haar thuisstadion Stayen in St.-Trond. We houden de voetbaluitslagen van deze club al bij sinds 2015-07-24.

Kalender wedstrijden

De 6 eerstkomende matchen van STVV Sint-Truiden. Om het volledige wedstrijdprogramma voor STVV Sint-Truiden te zien klik je op de groene knop onder dit overzicht.

Uitslagen

Meer over STVV Sint-Truiden

Clubinformatie

Koninklijke Sint-Truidense Voetbalvereniging (STVV), bijgenaamd "De Kanaries," is een Belgische voetbalclub. Opgericht op 23 februari 1924, draagt de club het stamnummer 373.

Het Stayen-stadion, met een capaciteit van 14,600 toeschouwers, fungeert als thuisbasis voor STVV en staat bekend als "De Hel van Stayen" vanwege historische overwinningen en een intense voetbalsfeer.

Geschiedenis

De geschiedenis van STVV begon met de oprichting in 1924, gevolgd door het debuut in nationale reeksen tijdens het seizoen 1938/39. Het ware succes begon in de jaren 60, vooral na de promotie naar Eerste Klasse in 1957 onder leiding van trainer Goethals. In 1971 bereikte de club de finale van de Beker van België tegen Beerschot VAC.

Een cruciaal moment kwam in 1987 toen STVV terugkeerde naar de Eerste Klasse na een succesvolle periode. De club kende wisselende prestaties in de latere seizoenen, met hoogtepunten zoals de winst van de Ligabeker in 1999 en het Europese debuut in het seizoen 1999/2000.

Na een periode van uitdagingen in de vroege jaren 2000, beleefde STVV een heropstanding met de overwinning van de Ligabeker in 1999 en een onmiddellijke terugkeer naar de Eerste Klasse in 2009 na degradatie in 2008. Recente jaren hebben wisselende resultaten gekend, met degradatie in 2012 en promotie in 2015.

In 2017 onderging de club een opvallende verandering met de overname door het Japanse Digital Media Mart, wat een nieuwe fase inluidde. Onder leiding van voorzitter David Meekers, eigenaar DMM.com, algemeen directeur Takayuki Tateishi, en sportief directeur Andre Pinto, is STVV blijven evolueren.

Heden

Het huidige seizoen 2023/24 wordt gekenmerkt door de honderdjarige viering van de club. Thorsten Fink staat aan het roer als de huidige trainer, en de club blijft streven naar succes in de Jupiler Pro League. Iconische clubrecords, zoals de 702 wedstrijden van de langst dienende speler Jan Van Oirbeek, het seizoen met de meeste doelpunten door Pol Appeltants (50 doelpunten), en de duurste transfer in de geschiedenis, Mohamed Buya Turay, dragen bij aan de rijke geschiedenis van STVV. Met een mix van historisch erfgoed en de ambitie voor de toekomst blijft STVV een boeiende kracht in het Belgische voetballandschap.

Nieuws over voetbalclub STVV Sint-Truiden

Stand STVV Sint-Truiden

First Division A: Relegation Round
Team Pnt
Sporting Charleroi Sporting Charleroi 36
RWDM RWDM 30
KAS Eupen KAS Eupen 25
KV Kortrijk KV Kortrijk 25
First Division A: Conference League Play-off Group
Team Pnt
KAA Gent KAA Gent 36
KV Mechelen KV Mechelen 30
STVV Sint-Truiden STVV Sint-Truiden 27
OH Leuven OH Leuven 23
Standard Luik Standard Luik 21
KVC Westerlo KVC Westerlo 17

Factsheet

Spelers STVV Sint-Truiden

Volg Voetbaluitslagen.be op Facebook