Royal Antwerp FC Royal Antwerp FC
-

Wiki

Royal Antwerp FC is een voetbalclub uit België. De club werd opgericht in 1880 en bestaat daarmee 144 jaar. Royal Antwerp FC speelt voornamelijk in haar thuisstadion Bosuilstadion in Deurne. We houden de voetbaluitslagen van deze club al bij sinds 2016-08-07.

Kalender wedstrijden

De 6 eerstkomende matchen van Royal Antwerp FC. Om het volledige wedstrijdprogramma voor Royal Antwerp FC te zien klik je op de groene knop onder dit overzicht.

Uitslagen

Meer over Royal Antwerp FC

Oprichting en Evolutie

Royal Antwerp FC, opgericht in 1880 en gevestigd in Deurne, Antwerpen, is de oudste professionele voetbalclub van België. Oorspronkelijk gestart als een cricketclub, evolueerde het naar een voetbalclub en kreeg het de eer om met stamnummer 1 te spelen. Hun thuisbasis is het Bosuilstadion, met een capaciteit van 16.144.

Clubkleuren en Identiteit

De clubkleuren van Royal Antwerp hebben een evolutie doorgemaakt, beginnend bij geel-zwart, overgaand naar zalmroze, en uiteindelijk veranderd naar rood-wit, overeenkomend met de stadskleuren van Antwerpen.

Prestaties en Successen

Antwerp heeft een rijke geschiedenis in de Belgische voetbalcompetitie, met meerdere landskampioenschappen in de jaren 1929, 1931, 1944, 1957, en recentelijk in 2023. Ze hebben ook de Belgische Beker gewonnen in 1955, 1992, 2020, en 2023, en in 2023 behaalden ze de Supercup.

Europese Avonturen

In de Europese competities heeft Antwerp zich onderscheiden door in 1993 de finale van de Europacup II te bereiken. De club heeft meerdere malen deelgenomen aan Europese toernooien, waarmee ze hun aanwezigheid op het internationale voetbalpodium bevestigden.

Recente Ontwikkelingen

Sinds 2015 heeft de club een belangrijke transformatie ondergaan onder leiding van Patrick Decuyper en Paul Gheysens. Deze veranderingen leidden tot hun promotie naar de Jupiler Pro League in 2017. In het seizoen 2022/2023 behaalde de club zowel de landstitel als de Belgische beker en kwalificeerde zich voor de UEFA Champions League in 2023/2024.

Management en Technische Staf

Door de jaren heen heeft de club verschillende bekende trainers en bestuursleden gehad. Deze leiders hebben aanzienlijk bijgedragen aan de groei en het succes van de club.

Bekende Spelers en Individuele Prijzen

Royal Antwerp heeft veel bekende spelers gehad, waarvan sommigen individuele prijzen zoals de Gouden Schoen hebben gewonnen. Deze spelers hebben bijgedragen aan de rijke geschiedenis en het succes van de club.

Toekomstvisie

Met recente successen en ambitieuze plannen blijft Royal Antwerp een prominente rol spelen in zowel het Belgische als het Europese voetbal, waarbij ze hun historische erfenis voortzetten en uitbouwen.

Nieuws over voetbalclub Royal Antwerp FC

Stand Royal Antwerp FC

First Division A: Relegation Round
Team Pnt
Sporting Charleroi Sporting Charleroi 45
KV Kortrijk KV Kortrijk 31
RWDM RWDM 30
KAS Eupen KAS Eupen 28
First Division A: Conference League Play-off Group
Team Pnt
KAA Gent KAA Gent 45
KV Mechelen KV Mechelen 36
STVV Sint-Truiden STVV Sint-Truiden 33
OH Leuven OH Leuven 30
Standard Luik Standard Luik 22
KVC Westerlo KVC Westerlo 18

Factsheet

Spelers Royal Antwerp FC

Volg Voetbaluitslagen.be op Facebook