Duurste uitgaande Club Brugge transfers

Club Brugge heeft al heel wat mooie transfers op de teller maar wat zijn nu juist de duurste transfers van de Brugse eersteklasser. We lijsten ze voor je op.

Op nummer 1 staat Odilon Kossounou met een transfer naar Leverkusen voor bijna 30 miljoen euro. Een veelvoud van wat Brugge voor deze verdediger betaalde aan Hammarby.

De tweede duurste speler die bij Club Brugge mocht vertrekken was Wesley. Wesley werd in 2019 aan Aston Villa verkocht voor 25 miljoen euro. In 2021 kwam Wesley echter terug van Aston Villa maar dan in huur. De huur duurt tot 2022. Brugge haalde Wesley bij de Slowaakse club AS Trencin.

Op de derde plaats vinden we Arnaut Danjuma. De aanvaller maakte de transfer naar het Engelse Bournemouth voor een deal van 18 miljoen euro. Bournemouth is een ploeg uit de Premier League. Brugge haald hem bij het Nederlandse NEC. Ondertussen zit Danjuma een station verder. Namelijk bij het Spaanse Villarreal.

De 4de duurste transfer is bij Club Brugge is die van Krépin Diatta naar AS Monaco voor ook bijna 18 miljoen euro. Diatta werd bij het Deense Sarpsborg gehaald.

Op de vijfde plaats van duurste transfers vinden we José Izquierdo die voor 15 miljoen euro naar eerste klasse van Engeland verhuisde.  Izquierdo is ondertussen terug bij Club Brugge, hij was transfervrij na een hoop blessures bij Brighton. Al is het niet duidelijk of hij veel zal kunnen spelen.

Klik hier om meer Club Brugge transfers te zien

De duurste uitgaande transfer in de Jupiler Pro League?

Club Brugge heeft niet de allerduurste transfer in de Jupiler Pro League op zijn naam staan. Die eer gaat naar AA Gent voor de transfer van Jonathan David naar het Franse Rijssel.

Volg Voetbaluitslagen.be op Facebook