AFC Cup - seizoen 2023

De AFC Cup is een aziatisch bekertoernooi voor teams die niet gekwalificeerd raakten voor de AFC Champions League. Het toernooi wordt georganiseerd door de Aziatische Football Confederation, het UEFA van Azië zeg maar. Deze aziatische beker is te vergelijken met de Europa League in Europa.

Kalender wedstrijden

Uitslagen

Meer over AFC Cup

Wie is de huidige kampioen in de AFC Cup?
De huidige kampioen in de AFC Cup is Al-Muharraq. Ze wonnen de finale van 2021 tegen FC Nasaf Qarshi, uit Oezbekistan, met 3-0. Al-Muharraq FC is een Bahreinse voetbalclub. Dit is de tweede AFC Beker titel die ze mee naar huis namen. Ze wonnen al een keer in 2008. In 2006 werd de club uit Bahrein 2de.

Hoeveel bedraagt het prijzengeld in de AFC Cup?
Het prijzengeld in deze clubbeker ligt niet zo hoog als in Europa. In de voorrondes, play-offs en groepsfase vallen er geen bonussen te rapen. Er is enkel een vergoeding van ongeveer 30.000 euro per wedstrijd. Ploegen die tot in de knockoutfase geraken krijgen een 100.000 euro plus iedere poeg krijgt een verplaatsingsvergoeding van ongeveer 40.000 euro. De winnaar van de finale krijgt 1,5 miljoen euro en de tweede, de helft, 750.000 euro. Ook de twee finalisten krijgen een reisvergoeding van 40.000 euro.

Waar wordt de finale van de AFC Cup gespeeld?
De finale van de AFC Cup wordt altijd in het stadion van de thuisploeg gespeeld. De laatste keer was dat dus in het Al Muharraq Stadium in Arad in Bahrein.