Marokko Marokko
-

Wiki

Het nationale elftal van Marokko. De nationale ploeg werd opgericht in 1955 en bestaat daarmee 69 jaar. Marokko speelt voornamelijk in haar thuisstadion Stade Mohamed V in Casablanca. We houden de voetbaluitslagen van dit voetbalelftal al bij sinds 2015-11-12.

Kalender wedstrijden

De 6 eerstkomende matchen van Marokko. Om het volledige wedstrijdprogramma voor Marokko te zien klik je op de groene knop onder dit overzicht.

Uitslagen

Een overzicht van de 6 laatste voetbaluitslagen voor de voetbalploeg Marokko. Klik onder dit overzicht van resultaten op de groene knop om alle uitslagen voor Marokko te zien.

Meer over Marokko

Het nationaal Marokkaans voetbalelftal vertegenwoordigt Marokko in internationale voetbaltoernooien. Het elftal werd in 1955 opgericht en wordt gecoördineerd door het FRMF (Fédération Royale Marocaine de Football), de Marokkaanse voetbalbond.

Marokko is het op een na vaakst gekwalificeerde Afrikaans land voor de eindronde van het WK. Ook voor het WK voetbal van 2022 wist Marokko zich te kwalificeren. In de groepsfase spelen ze in dezelfde groep als de Rode Duivels. De Belgen spelen "thuis" tegen de Marokkanen op 27 november 2022 om 14 uur Belgische tijd.

Bijnaam

De bijnaam van het Marokkaans voetbalelftal is de Atlasleeuwen. De atlasleeuw of berberleeuw is een subsoort van de Afrikaanse leeuw. De berberleeuw wordt ook gebruikt in associatie met het Marokaanse koningshuis.

Hoe vaak heeft Marokko meegedaan aan de WK?
Marokko speelde in het verleden 5 keer de eindronde van het WK. Ze kwalificeerden zich voor het WK van 1970 in Mexico, 1986 nogmaals in Mexico, 1994 in de Verenigde Staten, 1998 in Frankrijk en 2018 in Rusland.

Heeft Marokko ooit het WK gewonnen?
Nee, Marokko heeft nog nooit een WK-titel gewonnen.

Wat is de beste prestatie van Marokko op een WK?
Hun beste prestatie was die op het WK voetbal van 1986, toen behaalden ze de achtste finale. Deze wedstrijd verloren ze met 0-1 van West-Duitsland. Het werd wel een spannende wedstrijd want Duitsland kon pas in de 87ste minuut scoren.

Wanneer en tegen wie speelt Marokko zijn eerste wedstrijd op het WK?
De eerste wedstrijd van het Marokkaans voetbalteam is die van woensdag 23 november 2022 om 11:00 Belgische tijd tegen Kroatië. Beiden ploegen zijn zeer aan elkaar gewaagd. Het zal een spannende eerste wedstrijd worden voor de Marokkanen.

Hoe vaak heeft Marokko de Afrika Cup gewonnen?
Marokko heeft 1 keer de Afrika Cup gewonnen. Dit was in de editie van 1976, Ethiopië organiseerde toen het Afrikaans Kampioenschap. Marokko behaalde de meeste punten in de finalegroep. De winst werd pas verzekerd in de laatste wedstrijd van het toernooi dat ze 1-1 gelijk speelden tegen Guinee.

Hoeveel keer heeft Marokko van Egypte gewonnen?
Marokko heeft in totaal 30 wedstrijden tegen Egypte gespeeld. Hiervan won Marokko 13 wedstrijden. Egypte kon slechts 4 keer winnen van het Marokkaanse elftal. De teams speelden 13 keer gelijk.

Speelt Hakim Ziyech voor Marokko?
Hakim Ziyech speelt sinds 2015 voor het Marokkaanse elftal. Zijn eerste wedstrijd voor Marokko was die tegen Ivoorkust. Ziyech verloor deze wedstrijd samen met zijn ploeg met 0-1.

Ziyech was ook al eerder opgeroepen maar kon toen niet spelen door blessure.

In 2017 onstond er een conflict met de toenmalige bondscoach van Marokko Hervé Renard.  Ziyech werd namelijk niet door Renard op de selectie gezet voor de Afrika Cup. Op 30 juni 2017 legden de twee hun ruzie bij. Hierdoor speelde Hakim het WK van 2018 en de Afrika Cup van 2019.

Of Ziyech speelt op het WK voetbal 2022 in Qatar is ook nog niet duidelijk, ook met de huidige bondscoach, Vahid Halilhodžić, zou er een kink in de kabel te zijn.

Nieuws over voetbalclub Marokko

Volg Voetbaluitslagen.be op Facebook