Sheriff Tiraspol Sheriff Tiraspol
-

Sheriff Tiraspol speelt dit seizoen
UEFA Champions League, UEFA Europa League

Wiki

Sheriff Tiraspol is een voetbalclub uit Moldavië. De club werd opgericht in 1997 en viert volgend jaar haar 25-jarig bestaan. Sheriff Tiraspol maakt op dit moment het mooie weer in de Champions League. Ze staan met 6 punten op kop in groep D van de Europese kampioenencompetitie. Dit hebben ze te danken aan hun stunt in het thuisstadion van Real Madrid. Ze gingen er winnen met een indrukwekkende 1-2. Hoe ver ze het gaan schoppen in de Champions League valt echter af te wachten. Het is en blijft een stunt.

Uitslagen

Meer over Sheriff Tiraspol

Moldavische titels

FC Sheriff Tiraspol is in eigen land bijna niet te kloppen. Ze domineren er al jaren de Moldavische eerste klasse. Hoe je vast, hier komen de titels. Ze wonnen 19 keer de landstitel, waarvan de afgelopen 6 jaren aansluitend. Van 2000 tot en met 2009 zetten ze een reeks neer van 10 aansluitende landstitels. De Beker van Moldavië wonnen ze 10 keer waarvan de laatste keer in seizoen 2018-2019. De Supercup van het land werd 7 keer gewonnen, waarvan de laatste keer in 2016. In de nationale competities hebben ze het meeste weerstand van clubs als Petrocub en Milsami. Dit seizoen staat FC Sheriff nog maar derde, achter deze twee andere Moldavische topclubs.

Stadion

FC Sheriff speelt in Sheriff Stadium, officieel genaamd Sportcomplex Sheriff. Het stadion ligt aan de Westelijke kant van Tiraspol, de tweede grootste stad van Moldavië. De stad is genoemd naar de rivier die er doorstroomt, de Tiras. Het is een relatief recent stadion, het werd opgeleverd in juli van 2002, de werken waren begonnen in 2000.

Het complex ligt op een terrein van maar liefst 40 hectares. Buiten het hoofd voetbalstadion bevat het terrein een kleiner stadion, 8 trainingsvelden, een overdekt trainingsveld, verblijfplaatsen voor Sheriff spelers, een 5-sterrenhotel en een gedeelte voor de jeugdopleidingen van de ploeg.

Het stadion voldoet aan de hoogste standaarden en heeft het Fifa Quality Pro certificaat. Er zijn ook al matchen van de nationale ploeg van Moldavië gespeeld.

Krijg een inkijk in het sportcomplex Sheriff in dit Youtube-filmpje: 

Voetbaluitslagen

We houden de voetbaluitslagen van FC Sheriff Tiraspol al bij sinds 10 juli 2019. De Moldavische competitie, Divizia Națională, houden we niet bij. Ook de Moldavische nationale beker volgen we niet. Enkel de avonturen van Tiraspol worden live gevolgd in de UEFA Champions League.

Volg Voetbaluitslagen.be op Facebook