Voetbaluitslagen uitgelicht: Hoogste gelijkspel ooit

Het hoogste gelijkspel ooit in het voetbal staat onder andere op naam van 2 Belgische clubs uit de Jupiler Pro League.

De hoogste gelijke stand in de Jupiler Pro League

In het seizoen van 1999-2000 moest de kampioen van het seizoen ervoor, KRC Genk, het opnemen tegen Westerlo. Deze eerste wedstrijd eindigde in een spectaculaire 6-6. In deze wedstrijd werden 5 penalty's gescoord en werden er 4 rode kaarten getrokken. Een van de meest indrukwekkende voetbaluitslagen in de Jupiler Pro League en tevens een wereldrecord.

De andere recordhouders, ook met 6-6

De andere hoogste gelijkstanden vinden we terug in de Argentijnse competitie en de Schotse Premier League.

In Argentinië viel het record in op 19 maart 2000 in een wedstrijd tussen Gimnasia y Esgrima de La Plata en Colón de Santa Fe. Gimnasia kon 4 doelpunten maken en Santa Fe 3. Ieder team scoorde ook nog enkele penalty's en er viel nog een owngoal waardoor de stand ook op 6-6 eindigde.

In de Schotse Premier League viel de 6-6 op 5 mei 2010. Daar werd het record neergezet door de voetbalclubs Motherwell en Hibernian. Tot minuut 67 stond Hibernian voor met 6-2 waarna Motherwell de finale voetbaluitslag van 6-6 bepaalde met 4 goals in minuten 67, 72, 76 en dan nog de finale in de extra tijd.

Ook de Rode Duivels hebben een hoog gelijkspel

Op internationaal vlak hebben zowel de Rode Duivels als het nationaal elftal van Nederland samen een mooie hoge gelijkstand neergezet, namelijk een 5-5. De wedstrijd werd op 4 september 1999 uitgevochten in een klassieke Nederland tegen België. Het was een vriendschappelijke wedstrijd die gespeeld werd in het stadion van Feyenoord. Kluivert scoorde in deze wedstrijd een hattrick!