Timmy Simons

Biografie

Timmy Simons is een 47-jarige voetballer uit België die meestal als middenvelder speelt. De laatste match die Timmy speelde was Club Brugge - KAA Gent op 2018-05-20.

geplande wedstrijden

Een overzicht van matchen waarbij Timmy Simons in de ploeg zit. Het is niet gegarandeerd dat Timmy Simons in de opstellingen voor deze matchen zal aanwezig zijn. Controleer hiervoor de nieuwsfeeds van de club.

gespeelde wedstrijden

Dit zijn de wedstrijden waarbij Timmy Simons in de basis stond. Bij iedere match zie je ofwel een voetbal icoon ⚽ of een fistbump 🤜. De voetbal geeft aan dat Timmy Simons een goal heeft gemaakt in de match en de fistbump geeft aan dat Timmy Simons een assist heeft gegeven in de match.

Stats Timmy Simons

Bekijk de matchen en statistieken van Timmy Simons. Op dit moment verzamelen we alle gespeelde matchen en statistieken sinds 2019 en tot vandaag. Voor Timmy Simons hebben we ook transfers in onze database. Klik op de transfers knop om meer over zijn transfers te weten te komen.

Meer over Timmy Simons

Timmy Simons is een voetballer uit het Vlaams-Brabantse Rillaar (een deelgemeente van Aarschot). Timmy speelde vooral als middenvelder. Simons is het bekendst om zijn passage of beter gezegd passages bij Club Brugge. Hij speelde er van 2000 tot 2005 en na een internationale carrière speelde hij er nog eens van 2013 tot 2018.

Hij speelde tot zijn 41ste in de eerste klasse van België. Dit maakt hem tot een legende binnen de club. Timmy verbrak hiermee het record van de oudste speler in de 1A dat op naam stond van ook een Club Brugge-speler genaamd Charles Cambier. Simons verbrak het record met 2 maanden en 7 dagen.

Internationaal speelde Timmy Simons voor PSV Eindhoven in de Eredivisie in Nederland en bij FC Nürnberg in de Bundesliga in Duitsland.

Timmy Simons was ook lid van het Belgisch elftal. Als Rode Duivel verzamelde hij 94 caps en was hij 36 keer aanvoerder van de Duivels. Ook bij de Rode Duivels werd hij de oudste speler die ooit speelde voor de nationale selectie van België. Zijn laatste wedstrijd was deze tegen Estland in 2016. Hij speelde 7 minuten.

De titels die Simons binnenrijfde met zijn teams zijn indrukwekkend. Met Club Brugge werd hij 4 keer landskampioen, 4 keer winnaar van de Supercup en 3 keer winnaar van de Beker van België. In Nederland kon hij met PSV 3 keer de landstitel nemen en won hij 1 keer de Johan Cruijff schaal. De John Cruijff schaal is de Supercup van Nederland, de wedstrijd tussen de landskampioen van Nederland en de bekerwinnaar van Nederland.

Timmy Simons haalde in België ook 2 persoonlijke prijzen binnen. In 2002 won hij de "Gouden Schoen" en een jaar later, in 2003 werd hij "Profvoetballer van het jaar".

Privé is Timmy Simons getrouwd met Kathy en heeft hij 2 kinderen, Lien en Laura. Simons is niet meer actief als profvoetballer, maar is wel nog actief in het trainerscircuit. Verder is hij ondernemer, hij is mede-eigenaar van een immobiliënkantoor dat operationeel is in de regio's Vlaams-Brabant, Limburg en Antwerpen.

Voetballer wiki

Voornaam

Timmy

Achternaam

Simons

Huidige teams

Positie

Middenvelder

Leeftijd

47 jaar

Geboortedatum

1976-12-11

Geboorteland

België

Geboorteplaats

Diest

Afkomst

België

Lengte

186 cm

Gewicht

79 kg

Teamgenoten

Een lijst van spelers waar Timmy Simons mee voetbalt bij Club Brugge FC, Belgium, ...

Volg Voetbaluitslagen.be op Facebook