FC Ingolstadt 04 FC Ingolstadt 04
-

FC Ingolstadt 04 speelt dit seizoen
2. Bundesliga, DFB Pokal, 3. Liga, Vriendschappelijke wedstrijden clubs

Wiki

FC Ingolstadt is een voetbalclub uit Duitsland die al een tumultueus parcours heeft gekend. Op dit moment speelt Ingolstadt in de 3. Liga. In seizoen 2015-2016 en 2016-2017 speelde Ingolstadt nog in de hoogste Duitse divisie, de Bundelsiga.

Fusie

De club die we nu als FC Ingolstadt 04 kennen is voortgekomen uit een fusie tussen de stadsclubs MTV Ingolstadt en ESV Ingolstadt. Een fusie die in 2004 plaats vond. Hiermee bestaat de club ondertussen al bijna 20 jaar.

Bijnaam

In Duitsland staat FC Ingolstadt ook wel bekend onder de bijnaam Schanzer. Ingolstadt heette vroeger "die Schanze". Op het wapen van de club staat ook het woord Schanzer vermeld. Hoewel de stad deze oude naam (Schanze) niet meer draagt, wordt er nog steeds naar de inwoners van Ingolstadt als Schanzer verwezen.

Stadion van Ingolstadt

Het stadion van FC Ingolstadt staat bekend als het Audi-Sportpark. Het stadion werd geopend op 24 juli 2010. Het stadion is eigendom van een dochteronderneming van Audi AG. 

Tussen 2004 en 24 juli 2010 speelde Ingolstadt in het ESV Stadion. Het ESV Stadion was echter te klein voor de hogere reeksen en daarom werd het Audi-Sportpark stadion gebouwd. 

Kalender wedstrijden

De 6 eerstkomende matchen van FC Ingolstadt 04. Om het volledige wedstrijdprogramma voor FC Ingolstadt 04 te zien klik je op de groene knop onder dit overzicht.

Uitslagen

Meer over FC Ingolstadt 04

Waar ligt Ingolstadt in Duitsland?

Ingolstadt is een stad gelegen in het zuiden van Duitsland in de deelstaat Beieren vlak boven München. De stad telt iets meer dan 100.000 inwoners, vergelijkbaar met een stad als Brugge in België.

Ingolstadt is buiten de voetbalclub ook nog bekend omdat het hoofdkantoor van zowel Audi, Media Markt als Saturn er liggen.

Als je naar een wedstrijd van Ingolstadt 04 wil gaan kijken dan kan je er vrij vlot met de auto naartoe rijden. Het is een 700 kilometer vanuit Brussel en je bent dan een 7 à 8 uur onderweg.

Stand FC Ingolstadt 04

Factsheet

Competitie

Land

Duitsland

Opgericht

2004-01-01

Stadion

Audi-Sportpark

Transfers

Transfers FC Ingolstadt 04

Kalender

Kalender FC Ingolstadt 04

Discord

/live name:fc-ingolstadt-04

Spelers FC Ingolstadt 04

Volg Voetbaluitslagen.be op Facebook