Algerije Algerije
-

Wiki

Het nationale elftal van Algerije. De nationale ploeg werd opgericht in 1962 en bestaat daarmee 62 jaar. Algerije speelt voornamelijk in haar thuisstadion Stade du 5 Juillet 1962 in Algiers. We houden de voetbaluitslagen van dit voetbalelftal al bij sinds 2014-06-17.

Kalender wedstrijden

De 6 eerstkomende matchen van Algerije. Om het volledige wedstrijdprogramma voor Algerije te zien klik je op de groene knop onder dit overzicht.

Uitslagen

Meer over Algerije

Algerije tijdens de wereldbeker voetbal
Algerije kon zich in totaal 4 keer plaatsen voor de eindronden van het WK. Een eerste keer in 1982 voor het WK in Spanje. In 2014 kon Algerije zijn beste prestatie neerzetten voor een WK voetbal. Ze stootten namelijk door tot de achtste finales maar daar strandden ze dan ook gelijk in een duel tegen Duitsland met een verdienstelijke 2-1. De goals werden allen in de extra tijd gemaakt. Lees hier het verslag.
 

Kwalificatie WK 2022
Algerije kon zich niet kwalificeren voor het WK van 2022 in Qatar. Het nationale team van Algerije stootte wel door tot de eindwedstrijden van kwalificaties voor Afrikaanse landen maar kon niet winnen tegen het net te sterke Kameroen.

Bijnaam elftal Algerije
De bijnamen voor de Algerijnse nationale ploeg zijn Les Fennecs (de woestijnvossen) of Les Rennards (de vossen).

Volg Voetbaluitslagen.be op Facebook