Mile Svilar

Biografie

Mile Svilar is een 22-jarige voetballer uit België die meestal als doelman speelt. De laatste match die Mile speelde was Benfica - Nacional op 2021-01-25.

geplande wedstrijden

Een overzicht van matchen waarbij Mile Svilar in de ploeg zit. Het is niet gegarandeerd dat Mile Svilar in de opstellingen voor deze matchen zal aanwezig zijn. Controleer hiervoor de nieuwsfeeds van de club.

gespeelde wedstrijden

Dit zijn de wedstrijden waarbij Mile Svilar in de basis stond. Bij iedere match zie je ofwel een voetbal icoon ⚽ of een fistbump 🤜. De voetbal geeft aan dat Mile Svilar een goal heeft gemaakt in de match en de fistbump geeft aan dat Mile Svilar een assist heeft gegeven in de match.

Stats Mile Svilar

Bekijk de matchen en statistieken van Mile Svilar. Op dit moment verzamelen we alle gespeelde matchen en statistieken sinds 2019 en tot vandaag. Voor Mile Svilar hebben we ook transfers in onze database. Klik op de transfers knop om meer over zijn transfers te weten te komen.

Meer over Mile Svilar

Mile Svilar is een profvoetballer uit België die de dubbele nationaliteit heeft met Servië. De Servisch-Belgische voetballer speelt als doelman bij Benfica en maakt ook deel uit van de nationale ploeg van Servië. Mile is de zoon van voormalig Antwerp-speler Ratko Svilar, ook als doelman.

Profdebuut bij Anderlecht

Svilar maakte zijn profdebuut bij RSC Anderlecht in seizoen 2016-2017. Hij was er derde doelman, maar kwam nooit toe tot spelen voor de Belgische eersteklasser.

Transfer naar Benfica

Mile Svilar vetrok in 2017 bij Anderlecht en trok naar het Portugese Benfica. Enkele maanden later op 14 oktober 2017 speelde Mile zijn eerste wedstrijd bij de eerste ploeg van Benfica en werd zo de jongste doelman die ooit voor Benfica speelde. 4 dagen later op 18 oktober 2017 brak hij nog een record, namelijk dat van jongste keeper die ooit in de Champions League speelde. Hij deed dit op de leeftijd van 18 jaar en 52 dagen. Dit record stond daarvoor op naam van Iker Casillas. In de terugmatch thuis tegen Manchester United werd hij ook nog eens de jongste speler die ooit een penalty redde in de Champions League. In diezelfde wedstrijd, een iets minder leuke statistiek, werd hij de jongste doelman die een owngoal maakte. De wedstrijd verloren ze met 2-0 uit.

Carrière als international

Mile heeft zowel de Belgische als Servische nationaliteit. Dit gaf hem de mogelijkheid om te kiezen tussen het nationale elftal van België of dat van Servië. In de jeugd speelde hij van de U16 tot de U19 voor België. In november 2017 nam hij het besluit om permanent voor Servië uit te komen als international bij de senioren. Zijn debuutmatch voor Servië was 4 jaar later op 1 september 2021 in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Qatar. Zijn eerste clean sheet, de wedstrijd werd door Servië gewonnen met 4-0.

Nieuws over voetballer Mile Svilar

Het laatste nieuws gerelateerd aan Mile Svilar. Opstellingen, transfergeruchten, weetjes, loon, salaris, carrière, blessures, enz...

Voetballer wiki

Voornaam

Mile

Achternaam

Svilar

Huidige teams

Positie

Doelman

Leeftijd

22 jaar

Geboortedatum

1999-08-27

Geboorteland

België

Geboorteplaats

Antwerpen

Nationaliteit

België

Lengte

189 cm

Gewicht

80 kg

Teamgenoten

Een lijst van spelers waar Mile Svilar mee voetbalt bij Benfica, Serbia, ...

Volg Voetbaluitslagen.be op Facebook