Pordenone Pordenone
-

Pordenone speelt dit seizoen
Serie B

Wiki

Pordenone is een voetbalclub uit Italië die op dit moment in de Serie C van Italië speelt. Pordenone FC degradeerde in seizoen 2021-2022 uit de Serie B, de tweede hoogste Italiaanse voetbalcompetitie.

Het (te klein voor de Serie B) Stadion

Pordenone heeft een eigen stadion. Het stadion heet Ottavio Bottecchia Stadium en heeft plaats voor zo een 3.000 toeschouwers. Maar dit stadion was totaal niet geschikt aan de standaarden van de Serie B.

Tijdens het verblijf van Pordenone FC in de Serie B maakte het dan ook gebruik van verschillende stadions. Eerst dat van Udinese dat plaats bood voor meer dan 25.000 toeschouwers. Daarna speelde de Pordenonesi de thuiswedstrijden in bruikleen in het stadion van Trieste (goed voor 26.566 plaatsen) en in het laatste seizoen in het stadion van Guido Teghil met plaats voor 5.000 toeschouwers.

Uitslagen

Meer over Pordenone

Waar ligt Pordenone in Italië?

Pordenone is een stad die in de gelijknamige provincie Pordenone ligt in het Noorden van Italië in de regio Friuli-Venezia Giulia. Het ligt op een uurtje rijden van de bekende Italiaanse stad Venetië.

Inwoners van Pordenone

In Pordenone wonen rond de 50.000 Pordenonesi. Er wordt vooral Italiaans en Venetiaans gesproken. Het Venetiaans wordt op meerdere plekken in het Noorden van Italië gesproken maar leunt meer aan bij het Frans dan het Italiaans.

Bezienswaardigheden

In Pordenone zijn er tal van bezienswaardigheden. Van militaire structuren tot prachtige Italiaanse villa's.

Kastelen in Perdenone
In Perdenone zijn er 2 kastelen. Het oudste is Castello di Torre, dat gebouwd werd in de 12de eeuw. Het andere is het kasteel van het oud gedeelte van Pordenone en bestaat vermoedelijk vanaf 1200. In dit kasteel woonde Frederik de derde van Habsburg en sinds 1852 is er een gevangenis gevestigd.

Stand Pordenone

Factsheet

Competitie

Land

Italië

Stadion

Dacia Arena

Transfers

Transfers Pordenone

Kalender

Kalender Pordenone

Discord

/live name:pordenone

Spelers Pordenone

Volg Voetbaluitslagen.be op Facebook