Update teamvormen

Vanaf vandaag kan je voor iedere wedstrijd de vorm zien van de 5 wedstrijden die er aan vooraf gingen. Dit zal ervoor zorgen dat je historisch de vorm van je favoriete team ziet evolueren. Dit zal je in staat stellen om betere inschattingen te maken voor toekomstige wedstrijden.

Hoe wordt het vormcijfer berekend?

De vorm wordt op dit moment op een eenvoudige manier berekend. De punten voor de voorgaande 5 wedstrijden worden opgeteld en gedeeld door 5. Zijn of waren er minder dan 5 wedstrijden beschikbaar dan worden de punten opgeteld voor het aantal wedstrijden kleiner dan 5 en gedeeld door het beschikbaar aantal voorgaande wedstrijden. Zijn er geen wedstrijden beschikbaar dan zie je als vorm een streepje in een grijs blokje.

De toekomst van het vormcijfer bij Voetbaluitslagen

In de toekomst zal het vormcijfer verbeterd worden. Zo zal er rekening gehouden worden met de vorm van belangrijke basisspelers. Statistieken van de spelers zullen hier een belangrijke rol in gaan spelen. Zo zal het algoritme in staat zijn om te weten of een ploeg zelfs met een overwinning de overwinning wel effectief verdiende of dat er geluk in het spel was. Als je op de hoogte wil blijven van deze ontwikkelingen raden we je aan om de Facebook-pagina van Voetbaluitslagen te volgen!

Meer voetbal:
Release notes
Volg Voetbaluitslagen.be op Facebook