KBVB voetbaluitslagen

De KBVB voetbaluitslagen zijn de officiële voetbaluitslagen van de Koninklijke Belgische voetbalbond (KBVB). Ook wij doen beroep op deze data om onze voetbaluitslagen op de website te tonen.

Gebruik van de data van de KBVB door Voetbaluitslagen.be

Op Voetbaluitslagen.be gebruiken we de data van de KBVB om onze eigen systemen up-to-date te houden. We doen dit via manuele controle en input. Hierdoor kunnen we onze eigen statistieken actueel houden. Denk dan aan de ongeslagen reeksen, het vormcijfer dat je voor ieder team ziet staan en vele andere handige features die je helpen bij het inschatten van een ploeg of duel.

Hoe snel zijn de voetbaluitslagen van de KBVB?

Het probleem met de voetbaluitslagen van de KBVB is, zeker voor de uitslagen van de lagere klassen, dat de KBVB website en app soms vrij traag aangevuld worden. Als we merken dat de uitslagen daar nog niet binnen zijn dan gaan we manueel er alles aan doen om alsnog de resultaten van de lagere klassen van België als eerste te actualiseren.

Hoe komen de voetbaluitslagen bij de KBVB terecht?

De voetbaluitslagen worden via een wedstrijdblad officiëel ingediend op het digitaal platform van de KBVB. Het digitale platform heet E-Kickoff. De scheidsrechter moet het wedstrijdblad ten laatste de eerstvolgende dag na de wedstrijd indienen. Dit maakt meteen ook duidelijk waarom het soms wat langer duurt eer je de uitslagen van de lagere reeksen op de website en in de app van de KBVB kunt vinden. We lezen in het bondsreglement dat als het wedstrijdblad te laat wordt ingediend er een boete van 4 tot 10 euro volgt. Die boete is ook niet echt een incentive om er vaart achter te zetten.

Volg Voetbaluitslagen.be op Facebook